Η ελιά είναι ένα ευλογημένο δέντρο, που ευδοκιμεί στο χώρο της Μεσογείου για παραπάνω από 7.000 χρόνια. Παράγει καρπό κάτω από αντίξοες συνθήκες, ενώ διαθέτει μακροζωία και προσφέρει μεγάλη σοδειά.
Το ελαιόλαδο που προέρχεται από τον καρπό της ελιάς είναι το μυστικό της μακροζωίας των Ελλήνων από αρχαιοτάτων χρόνων. Πέραν των άλλων, το ελαιόλαδο χρησιμοποιείτο κατά την αρχαιότητα για τις ασθένειες του δέρματος. Κατά τον Όμηρο το ελαιόλαδο αποτελεί θαυματουργή πηγή θρεπτικών συστατικών για τον άνθρωπο και τον χαρακτήριζε ως "υγρό χρυσάφι".
Η πιο φυσική κατηγορία ελαιόλαδου με τέλειο άρωμα και γεύση είναι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Η οξύτητά του δεν ξεπερνά το 0,8, ενώ έχει έντονη φρουτώδη γεύση και άρωμα φρεσκοκομμένου καρπού ελιάς.